Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anyák, nők, társak, feleségek, lányok ...

2010.09.10

Ahogy a cím is mutatja, sok szerepnek kell megfelelni az életben. De talán mind közül a legfontosabb, és legnehezebb az anyaság. Megszületik első gyermeked, és valami nagyon megváltozik: anya leszel.

Amikor elkezdődik a mindennapi életed a csecsemőddel, igen nehéz minden téren eleget adni, azt, amit nyújtani szeretnél. Ráadásul egy igen nagy kihívást jelentő új feladat előtt állsz, amit igyekszel több-kevesebb önbizalommal megoldani.

Sok a kérdőjel, és a bizonytalanság. Ilyenkor persze nincs jobb egy jó anyánál aki kéznél van bármikor, és segít. De akadhatnak dolgok, amikben nem tudnak a legszuperebb anyák sem segítséget nyújtani. Vagy szeretnénk velünk hasonlókkal megosztani a kérdéseinket. Vagy csak megismerni az új "trendeket". Összevetni a régi és új "módszereket", hogy aztán kiválaszthassuk azt, ami legközelebb áll a szívünkhöz.

Ezekben a helyzetekben sokszor segítséget nyújtanak a baba-mama klubok. Jó tanácsok, tanfolyamok, előadások... nagyon hasznosak és jók!

Az anyacsoport egy kicsit más... itt egy irányított, mégis szabad beszélgetés révén vetünk fel olyan dolgokat, amelyek foglalkoztatnak bennünket. Esetleg nem is gondoljuk, hogy mennyire tele van a szívünk az adott problémával, kérdéssel. Megnyílunk, elsősorban magunk előtt, és ebben nagy segítség az, amikor azt vesszük észre, hogy ez a gondolat nemcsak a mi lelkünket nyomja, de sok más kismamáét. Jó ezt olyanokkal megbeszélni, akik saját példájuk révén ezt megértik.

És ha jól kibeszéltük, akkor jöhet a játék, esetleg jó tanácsok, bemutatók, előadások.

Igény szerint, akár kérés alapján, bármilyen témában szervezünk találkozókat, hívunk szakembert, várjuk javaslataitokat, kéréseiteket!